"Prijatelji baštine svake godine dodjeljuju godišnje nagrade najzaslužnijima za očuvanje baštine zavičaja."

Dobitnici godišnjih nagrada Prijatelja baštine za 2010. godinu su:


Gospođa Nevenka Kauzlarić, koja je vlastiti istraživački opus o povijesti Ivanić-Grada ostavila u naslijedstvo Udruzi i budućim istraživačima kulturno-povijesne baštine Ivanić-Grada i okolice.
Dokumenti, zapisi, bilješke i knjige na kojima je gđa. Kauzlarić marljivo radila govore o uloženom trudu, proučavanju i zapisivanju svake, pa i najmanje, činjenice o povijesnom razvoju našega Grada i okolice.

Svaki papirić koji je gđa. Kauzlarić sačuvala zrači ljubavlju i toplinom prema vlastitom zavičaju, a budući istraživači kulturno-povijesne baštine će zasigurno cijeniti sve što je gđa. Kauzlarić marljivo prikupila i ostavila Udruzi.

Obitelj Ištuk, koja je zaslužna za najveći broj doniranih predmeta u 2010. godini u sklopu akcije „Prikupljanje starih predmeta, dokumenata i fotografija za potrebe osnivanja buduće zavičajne zbirke“.

Budući gradski muzej će s ponosom čuvati i pokazivati predmete koje je obitelj Ištuk nesebično donirala, te tako pomogla očuvanje jednog dijela povijesti i baštine našeg Grada.