"Naš cilj je sustavno osvještavanje stanovništva, posebice mladih generacija, o čuvanju kulturno-povijesne baštine zavičaja kao presudnog čimbenika očuvanja autentičnog i prepoznatljivog identiteta kraja i njegovih žitelja."

TRADICIJA FAŠNIKA U IVANIĆU“, veljača 2006., Naftalan, Ivanić-Grad
Izložba je željela potaknuti ljude na razmišljanje o izvoru fašničkih običaja, o povijesti fašnika u Ivanić-Gradu i okolici te o budućnosti tradicije koja polagano nestaje.
Po broju izložaka skromna, ali po njihovoj starosti i dokumentarnoj vrijednosti dragocjena izložba željela je upozoriti na više od sto godina dokumentiranog obilježavanja fašničkih običaja u Ivanić Gradu i okolici. S pomoću fotografija, izvornih kostima i rekvizita te uz minimalni dodatak tekstova, ukazala je na razlike između gradskih i seoskih pučkih tradicija.

„12 SATI GRADSKOG MUZEJA U IVANIĆ-GRADU“, 30. svibnja 2007., Kundekova kuća,
Jednodnevni muzej u zapuštenoj gradskoj kući, donaciji gradonačelnika Kundeka (1854.-1901.) kojoj pod hitno treba obnova.
Događanje je osmišljeno i ostvareno u cilju poticanja građana na razmišljanje o potrebi da se u Ivanić-Gradu osnuje gradski muzej kao središnja ustanova, namijenjena stručnoj zaštiti, proučavanju, prezentaciji i komunikaciji višestoljetne kulturno-povijesne baštine Ivanić-Grada.

„OBRTNICI STAROG IVANIĆA“, lipanj 2010., Gradska vijećnica
Izložba o snažnoj obrtničkoj tradiciji Ivanića, o obrtima i obrtničkim obiteljima starog Ivanića uz izložene predmete iz starih obrtničkih radionica, fotodokumentarne plakate o načinu života obrtnika, te predstavljanje filma Branka Bubenika, sina prvog ivanićkog fotografa Stanka Bubenika, nastalog od fotografija iz očeve fotografske radnje.
Izložba je željela ukazati na bogatu obrtničku tradiciju Ivanića, te podsjetiti posjetitelje i građane na obrte koji danas ne postoje, a u prošlosti su stvarali razvijeno i nadaleko poznato obrtničko središte Ivanić iz kojeg se razvio današnji Ivanić-Grad.