"Naš cilj je sustavno osvještavanje stanovništva, posebice mladih generacija, o čuvanju kulturno-povijesne baštine zavičaja kao presudnog čimbenika očuvanja autentičnog i prepoznatljivog identiteta kraja i njegovih žitelja."

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA, svibanj 2009.
Povodom Međunarodnog dana muzeja, a u spomen na gradonačelnika Đuru Kundeka, narodnog dobrotvora, koji je gradu ostavio vlastitu kuću u starom Ivaniću, udruga je pozvala građane na šetnju starim dijelom grada, posebice Kundekovom ulicom i na trenutak promišljanja o stoljećima povijesti Ivanića i o potrebi osnivanja gradskog muzeja.

NOĆ MUZEJA 2010.
Grupni posjet članova udruge i zainteresiranih građana „Muzeju Moslavine“ u Kutini.
U sklopu programa Noć muzeja, naša udruga se predstavila predavanjem „Ivanić-Grad – povijest i baština“ članice udruge Suzane Ščrbačić, prof. povijesti.

NOĆ MUZEJA 2011.
MUZEJ NA OTVORENOM – ”Šetnja Ivanićem uz poznate Ivanićane”
Obilježavanjem manifestacije Noć muzeja u gradu koji nema muzej željeli smo osvijestiti građane o potrebi osnivanja muzeja u Ivanić-Gradu te ih upoznati sa znamenitim povijesnim ličnostima.
Manifestacija je organizirana kroz više večernjih šetnji starim Ivanićem uz vodstva i priče iz života Ivanićana koje su, odjeveni u povijesne kostime, utjelovili studenti i građani Ivanić-Grada.
Ovom prilikom su građani mogli posjetiti svečanu dvoranu Gradske vijećnice te pogledati multimedijalnu projekciju o povijesti Ivanića.