Ako imate predmete koji Vam više nisu od koristi, koji Vam zauzimaju dragocjeni prostor i razmišljate o njihovom bacanju ili uništavanju – RAZMISLITE!

Svjedoci smo svakodnevnog propadanja starih kuća, uništavanja starih predmeta, dokumenata i fotografija koji su nekada činili nečije uspomene i bili svjedoci nekih drugih vremena.

Udruga građana PRIJATELJI BAŠTINE – AMICI HEREDITATIS, Ivanić-Grad želi sačuvati dijelove naše zajedničke prošlosti, koji nepovratno nestaju pred našim očima, kako bismo ih jednoga dana mogli dostojno prezentirati javnosti i upoznati buduće naraštaje s nekim, ne tako davnim, vremenima.

Ako imate predmete koji Vam više nisu od koristi, koji Vam zauzimaju dragocjeni prostor i razmišljate o njihovom bacanju ili uništavanju – RAZMISLITE!

Vama, Vašim roditeljima, bakama i djedovima ti predmeti možda više nisu od koristi, ali budućim generacijama će biti zanimljivo upoznati drugačiji način života od današnjeg.

Predmete možete donirati udruzi za buduću Zavičajnu zbirku Ivanić-Grada i okolice ili ih možete sačuvati i čekati trenutak osnivanja Zavičajne zbirke, kako bi ih tada donirali.

Ako odlučite sada donirati neki predmet, dokument ili fotografiju za to ćete dobiti OVJERENU POTVRDU i taj predmet će biti EVIDENTIRAN brojem, opisom, fotografijom i naznakom osobe koja je predmet donirala.
Ako želite ostati anonimni, na potvrdi će biti naznačeno da je osoba koja je predala predmet željela ostati anonimna.
U slučaju izlaganja predmeta kojeg ste donirali na nekoj izložbi, Vaše ime će, uz Vaše dopuštenje, stajati uz predmet.

Zaustavimo zajednički propadanje starina i omogućimo našim potomcima dostojnu prezentaciju života naših predaka. Ne dozvolite da starine s našeg područja završe u smeću, plamenu ili u zbirkama nekih drugih gradova!

Pomozite nam da zajedničkim snagama stvorimo Zavičajnu zbirku našeg kraja!

Naša udruga svake godine dodijeljuje Godišnje nagrade najzaslužnijima za očuvanje baštine zavičaja, a barem jedna nagrada svake godine ide pojedincima koji su u toj godini donirali najviše predmeta u našoj akciji prikupljanja starih predmeta, dokumenata i fotografija.

Dobitnici godišnjih nagrada Prijatelja baštine za 2010. godinu